Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar binnen de werking van Plan België. Elke dag opnieuw kunnen we rekenen op tientallen enthousiaste vrijwilligers, om werk te maken van een betere toekomst voor kinderen in het Zuiden.

word vrijwilliger bij Plan België
Word online vrijwilliger

De online vrijwilligers van Plan België staan op de eerste rij om extra buzz te creëren tijdens onze campagnes. Dat doen ze bijvoorbeeld via e-mails, Facebook, Twitter of blogberichten.

Loop mee met het Plan Run Team

Het Run Team van Plan België zet haar beste voor tijdens de Urban Trail in Mechelen, Antwerpen en Brugge. Iets voor jou?

Plan in jouw regio

Zin om zelf activiteiten op poten te zetten. Dan is een engagement binnen één onze negen regionale werkgroepen ongetwijfeld iets voor jou!

Concrete voorbeelden

Op zoek naar inspiratie voor een evenement of activiteit, samen met of ten voordele van Plan België?

Word vrijwilliger bij Plan België

13 regionale actiegroepen organiseren in voorbije werkjaar maar liefst 193 activiteiten, verspreid over heel België. Niet minder dan 673 e-vrijwilligers mobiliseren hun netwerk via e-mail en sociale media. Onze vrijwilligers geven regelmatig present op festivals, brunches, optredens, info-avonden, schoolactiviteiten,…

Ze promoten er het werk van Plan België, werven fondsen of vragen voorbijgangers en nieuwsgierige bezoekers om de hand op te steken voor onderwijs voor meisjes. Ondertussen blijven we ook rekenen op de vrijwillige inzet van tientallen polyvalente vrijwilligers, onder meer voor vertaalwerk en administratieve taken.

Ons uitgebreide team van van vrijwilligers vervult heel wat verschillende functies bij Plan België. Een overzicht:

  • Mobiliseer je netwerk als online vrijwilliger. Als online vrijwilliger help je van thuis uit mee buzz te creëren via e-mail, Facebook of andere sociale media. Lees meer of bekijk onze toolbox met grafische materialen om je op weg helpen onze boodschap in de verf te zetten.

  • Steek een handje toe als administratief vrijwilliger. Onze administratieve vrijwilligers komen op regelmatige basis een handje toesteken op het kantoor in Brussel. Ze staan in voor het (telefonische) onthaal, de briefwisseling of houden de database up-to-date.

  • Versterk ons team van polyvalente vrijwilligers. Als polyvalent vrijwilliger ondersteun je af en toe de acties van Plan België, of één van de regionale werkgroepen, bijvoorbeeld bij het opbouwen en/of bemannen van een informatiestand.

  • Help mee onze teksten en brieven vertalen. Beschik je over een talenknobbel? Ben je vlot in het vertalen en schrijven van teksten en brieven? Dan kun je mee instaan voor een vlotte communicatie tussen onze Plan Ouders en Plan Kinderen!

  • Sluit je aan bij een regionale actiegroep van Plan België. Zin om zelf (fondsenwervende) activiteiten op poten te zetten. Dan is een engagement binnen één onze dertien regionale werkgroepen ongetwijfeld iets voor jou!

What else? Naast de vrijwillige inzet van tientallen sympathisanten kan Plan België ook rekenen op de bijdrage van onze vrijwillige Ambassadeurs Koen Wauters, Philippe Gilbert en Marie Gillain. Een 16-tal jongeren geven het beste van zichzelf als lid van onze Plan Youth Board, en ook de leden van onze Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering zetten zich op vrijwillige basis in voor Plan België.

Download hier onze brochure voor vrijwilligers (pdf)

 

Liggen kinderrechten je nauw aan het hart? Zin om tijdens je vrije tijd een steentje bij te dragen aan het werk van Plan België? Neem dan meteen contact op met Sofie, via vrijwilligers [at] planbelgie [dot] be of via 02 504 60 32. Zo kunnen we samen met jou op zoek naar een engagement op jouw maat!

Agenda

28mei 2016
Park De Bruul in Leuven
28/05/2016 - 13:00
Het Wereldfeest Leuven pakt uit met een geweldige affiche.
29mei 2016
Antwerpen
29/05/2016 - 11:00
Loop de Fisherman's Friend StrongmanRun in de kleuren van Plan België en steun ons Girl Power project.
29mei 2016
Herk-de-Stad
29/05/2016 - 14:00
Kom proeven van zuiderse hapjes op onze Plan stand op (H)Eerlijk Herk.
05jun 2016
Stedelijk Domein Kiewit, Hasselt
05/06/2016 - 12:00
25jun 2016
Het Minnewaterpark in Brugge
25/06/2016 - 14:00
Feest In't Park op zaterdag 25 juni in Brugge.