Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar binnen de werking van Plan België. Elke dag opnieuw kunnen we rekenen op tientallen enthousiaste vrijwilligers, om werk te maken van een betere toekomst voor kinderen in het Zuiden.

Ik schrijf me in als vrijwilliger bij Plan België

Copyright: Kevin van Looy
Wanted: vrijwilligers voor de zomerfestivals

Dankzij de inzet van tientallen fantastische Plan-vrijwilligers maken ook deze zomer duizenden kinderen, jongeren en gezinnen kennis met onze campagne tegen kindhuwelijken. Zin om deel uit te maken van ons enthousiaste team vrijwilligers?

Loop mee met het Plan Run Team

Het Run Team van Plan België zet haar beste voor tijdens de Urban Trail in Mechelen, Antwerpen en Brugge. Iets voor jou?

Plan in jouw regio

Zin om zelf activiteiten op poten te zetten. Dan is een engagement binnen één onze negen regionale werkgroepen ongetwijfeld iets voor jou!

Concrete voorbeelden

Op zoek naar inspiratie voor een evenement of activiteit, samen met of ten voordele van Plan België?

Word vrijwilliger bij Plan België

13 regionale actiegroepen organiseren in voorbije werkjaar maar liefst 193 activiteiten, verspreid over heel België. Niet minder dan 673 e-vrijwilligers mobiliseren hun netwerk via e-mail en sociale media. Onze vrijwilligers geven regelmatig present op festivals, brunches, optredens, info-avonden, schoolactiviteiten,…

Ze promoten er het werk van Plan België, werven fondsen of vragen voorbijgangers en nieuwsgierige bezoekers om de hand op te steken voor onderwijs voor meisjes. Ondertussen blijven we ook rekenen op de vrijwillige inzet van tientallen polyvalente vrijwilligers, onder meer voor vertaalwerk en administratieve taken.

Ons uitgebreide team van vrijwilligers vervult heel wat verschillende functies bij Plan België. Een overzicht:

  • Steek een handje toe als administratief vrijwilliger. Onze administratieve vrijwilligers komen op regelmatige basis een handje toesteken op het kantoor in Brussel. Ze staan in voor het (telefonische) onthaal, de briefwisseling of houden de database up-to-date.
  • Versterk ons team van polyvalente vrijwilligers. Als polyvalent vrijwilliger ondersteun je af en toe de acties van Plan België, of één van de regionale werkgroepen, bijvoorbeeld bij het opbouwen en/of bemannen van een informatiestand.

  • Sluit je aan bij een regionale actiegroep van Plan België. Zin om zelf (fondsenwervende) activiteiten op poten te zetten. Dan is een engagement binnen één onze dertien regionale werkgroepen ongetwijfeld iets voor jou!

  • Mobiliseer je netwerk als online vrijwilliger. Als online vrijwilliger help je van thuis uit mee buzz te creëren via e-mail, Facebook of andere sociale media. Lees meer

What else? Naast de vrijwillige inzet van tientallen sympathisanten kan Plan België ook rekenen op de bijdrage van onze vrijwillige Ambassadeurs Koen Wauters, Philippe Gilbert en Marie Gillain. Een 16-tal jongeren geven het beste van zichzelf als lid van onze Plan Youth Board, en ook de leden van onze Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering zetten zich op vrijwillige basis in voor Plan België.

Download hier onze brochure voor vrijwilligers (pdf)

 

Liggen kinderrechten je nauw aan het hart? Zin om tijdens je vrije tijd een steentje bij te dragen aan het werk van Plan België? Neem dan meteen contact op met Sofie, via vrijwilligers [at] planbelgie [dot] be of via 02 504 60 32, of vul het onderstaande inschrijvingsformulier in. Zo kunnen we samen met jou op zoek naar een engagement op jouw maat!

Ik schrijf me in als vrijwilliger bij Plan België

 

 

Agenda

17sep 2017
Brussel
17/09/2017 - 10:00
Landelijk Brussel is een groot volksfeest met muziek, lekker eten en randanimatie voor jong en oud.
08oct 2017
Bergen/Mons
08/10/2017 - 09:00
Als deelnemer van de Urban Trail in Bergen ontdek je de mooiste plekjes in de historische binnenstad. Foto: Kevin Van Looy
12nov 2017
Namen
12/11/2017 - 09:00
Het Plan Run Team aan de start van de Urban Trail in Namen.
09dec 2017
Mechelen
09/12/2017 - 18:00
Het Plan Run Team tijdens de Urban Trail in Mechelen.