Unlock the power of girls

Alle meisjes hebben het recht op te groeien in een rechtvaardige wereld waar ze de sleutel in handen hebben om te: leren, leiden, beslissen, groeien. Maar vandaag de dag: 

  • gaat één op vijf tienermeisjes niet naar school
  • is één op de drie meisjes getrouwd vóór de leeftijd van 18
  • zijn er bijna twee keer zoveel jonge vrouwen als jonge mannen analfabeet, wat een enorme belemmering is om toe te treden tot de arbeidsmarkt. 

Onder het motto 'Unlock the power of girls' roept Plan België beleidsmakers, haar partners en de Belgische bevolking op om meisjes de kans te geven om hun eigen pad uit te stippelen; opdat ze naar school kunnen gaan, hun eigen keuzes kunnen maken, beslissen wanneer en of ze willen trouwen en een gezin stichten, zodat ze kunnen groeien, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. 

Help meisjes hun toekomst in handen te nemen: word Plan Ouder of investeer in onze projecten voor meisjes.

Word Plan Ouder

Steun onze projecten voor meisjes

Ontdek het verhaal van Vanesa en word Plan Ouder!

Vanesa is een 8-jarig Plan Kind uit Ecuador. Zij vertelt je in een video over haar dag en hoe ze op school dankzij Plan leerde om niet meer bang te zijn tijdens een aardbeving.

Een dag in het leven van Vanesa, Plan Kind uit Ecuador

 

Onze vraag aan de Belgische politici
Plan België vraagt aan de Belgische politici om te blijven investeren in ontwikkelingssamenwerking om de situatie van meisjes in het Zuiden te verbeteren. Concreet betekent dat vooral dat er in ontwikkelingslanden meer moet worden geïnvesteerd in kwaliteitsvol onderwijs, met bijzondere aandacht voor meisjes.
 
Laat zien dat je meisjes steunt

Op 11 oktober 2016, wereldmeisjesdag, geven we het startschot van onze campagne. Laat aan iedereen zien dat je meisjes steunt en verspreid de boodschap van Unlock the Power of Girls: pas je profielfoto aan op Facebook, Twitter, Instagram of blog. Nu nog makkelijker met het visueel pakket dat we voor jou hebben voorbereid.

Download de afbeeldingen

Luister naar meisjes

Lees het verhaal van de meisjes en deel het met vrienden en familie om ervoor te zorgen dat hun stem door zoveel mogelijk mensen wordt gehoord en dat de wereld niet langer doof blijft voor de onrechtvaardige situatie waarin miljoenen meisjes wereldwijd moeten leven. Verhalen zoals dat van Fadila, een 15-jarig meisje uit Niger dat aan een kindhuwelijk ontsnapte.

Ontdek nog meer verhalen van sterke meisjes

Steun onze programma’s om meisjes wereldwijd sterker te maken

In Niger, bijvoorbeeld, een land met enorme uitdagingen op alle fronten. Plan treft er maatregelen om het onderwijs, de gezondsheidszorg en de bescherming van meisjes te verbeteren in de dorpen en vluchtelingenkampen. Onze prioriteit is de strijd tegen kindhuwelijken. Want op dit moment worden drie op vier meisjes uitgehuwelijkt voor hun 18e verjaardag. De gemiddelde leeftijd van een bruidspaar in Niger is 15,5 jaar voor meisjes en 23 jaar voor jongens.

Steun onze programma's voor de rechten van meisjes

Word vrijwilliger

Wij zijn ontzettend blij met de inzet van onze vele vrijwilligers. Van kerstmarkt tot zomerfestival, het hele jaar door zijn zij druk in de weer om mensen in te lichten over de onrechtvaardigheden waar meisjes wereldwijd mee te maken krijgen. Ze tonen hoe ook jij een verschil kan maken. 

Meer weten over vrijwilligerswerk

Verzet je tegen onrecht

Meisjes worden dagelijks gediscrimineerd en deze discriminatie kan verschillende vormen aannemen. Zwijg niet langer en klaag onrecht aan, zoals Daisy die zich - terecht - vragen stelt bij de opschriften voor meisjes- en jongenskleding.

 

Ontdek het rapport "Counting the Invisible"

Het nieuwe rapport "Counting the Invisible" dat Plan International lanceert ter gelegenheid van wereldmeisjesdag op 11 oktober 2016, onderstreept het belang van goede data en statistieken. Vele meisjes glippen door de mazen van het net en hun situatie wordt niet erkend door regeringsleiders of beleidsmakers omdat de nodige gegevens ontbreken of in het beste geval onvolledig zijn.

Ontdek het rapport

Sharing is caring!