Stop kindhuwelijken, word Plan Ouder

"Kindhuwelijken stoppen? Dat doet Plan onder meer via onderwijs. Want een meisje dat lang genoeg naar school kan, loopt 3 keer minder kans om te huwen op jonge leeftijd. Daarom ben ik Plan Ouder!"

Koen Wauters, ambassadeur van Plan België

Sharing is caring!

Campagneblog

Donderdag 21 januari 2016

Plan is opgetogen over de beslissing van Zimbabwe om voortaan alle vormen van kindhuwelijken te verbieden bij grondwet. De wettelijke huwbare leeftijd werd er opgetrokken tot 18 jaar.

Vóór de wetswijziging van 20 januari 2016 konden meisjes trouwen vanaf 16 jaar, terwijl de minimumleeftijd om te huwen voor jongens 18...

Huilende bruid
Dinsdag 05 januari 2016

In april 2015 trok fotografe en reportagemaakster Lieve Blancquaert met Plan naar Nepal om er kindhuwelijken in beeld te brengen voor haar reeks 'Wedding Day'.

Woensdag 16 december 2015

Ook jij zag waarschijnlijk al onze campagnespot op tv of op op het internet. Koen Wauters en Valerie De Booser verbeelden er een onwaarschijnlijk scenario: ze huwelijken hun 11-jarig dochtertje Zita uit aan een volslagen onbekende. Voor Zita was dit gelukkig maar een rol in een film, maar elke minuut is dit voor 27 minderjarige meisjes de harde realiteit: een kindhuwelijk. We vragen Koen naar zijn motivatie en naar de link met zijn gezin.

Pages