Plan Ouders

Zo'n 40.000 Plan Kinderen en hun gemeenschap kunnen rekenen op de onmisbare steun van evenveel Belgische Plan Ouders. Die steun vertaalt zich onder meer in kwaliteitsvol onderwijs, gezondheidszorg, drinkwater, noodhulp en bescherming tegen misbruik, uitbuiting of kindhuwelijken.

Word meteen Plan Ouder

 

 

of vraag vrijblijvend een brochure aan

Word jij mijn Plan Ouder?

Word Plan Ouder in drie stappen en maak volgende week al kennis met je eigen Plan Kind.

Plan Ouders aan het woord

Ontdek de getuigenissen van Plan Ouders die hun Plan Kind bezochten.

Jij en je Plan Kind

Hoe communiceer je met je Plan Kind? En kan je ook een bezoek brengen aan je Plan Kind in het Zuiden?

FAQ en praktische info

Hier vind je praktische informatie over je steun als Plan Ouder (adreswijziging, fiscale attesten, aanpassen bijdrage,...)

Word jij mijn Plan Ouder?

Dankzij de onmisbare steun van onze 40.000 Belgische Plan Ouders geven we niet alleen Plan Kinderen een betere toekomst, ook het gezin en de hele gemeenschap rond je Plan Kind kunnen rekenen op onze steun. Dankzij jouw Plan Ouderschap geef je kinderen in het Zuiden een levensbelangrijke kans: de kans om te leven, te spelen, te groeien, naar school te gaan en zijn of haar toekomst te veranderen. En omdat meisjes nog steeds het meest kwetsbaar zijn en minst kansen krijgen, staan ze bij Plan het hoogst op de agenda.

Die steun bestaat uit heel praktische zaken - zoals lesmateriaal, betere voeding of het bouwen van scholen en waternetwerken. In tweede instantie zijn er de net zo belangrijke investeringen in kinderbescherming: ervoor zorgen dat meisjes dezelfde rechten krijgen als jongens, de strijd tegen kindhuwelijken als sleutel voor een betere toekomst, economische zelfstandigheid, enz.

Bij Plan werken we voor én met kinderen. Omdat kinderen het recht hebben om te vertellen wat hun noden zijn en te participeren, betrekt Plan hen bij de planning en uitvoering van programma’s. Doordat ze van jongs af aan geëngageerd zijn, bekomen we op die manier resultaten op lange termijn.

Je Plan Kind steunen = een hele gemeenschap steunen

Als Plan Ouder steun je een kind in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Tegelijk gaat je bijdrage naar structurele projecten en programma's in de omgeving van je Plan Kind. Een school bouw je bijvoorbeeld niet voor één kind, maar voor een alle meisjes en jongens in hun leefomgeving. Concreet gaat je steun onder meer naar:

  • medische begeleiding van zwangere vrouwen, baby’s en jonge kinderen
  • de oprichting van een veilige leeromgeving, inclusief schoolgebouwen, sanitair, lesmateriaal en opleidingen voor leerkrachten
  • het beschermen van kinderen tegen geweld en seksueel misbruik
  • jonge meisjes die een kindhuwelijk ontvluchtten, krijgen psychische en fysieke bijstand en de kans om een opleiding te volgen of een vak te leren.
  • ...

Briefwisseling met je Plan Kind

Als je dat wenst, kan er tussen jou en je Plan Kind een leuke band ontstaan. Je kan een briefje schrijven, foto’s of tekeningen sturen. Wellicht krijg je dan een antwoordje terug. Een bijzonder moment voor heel wat Plan Ouders. Een briefwisseling opstarten met uw Plan Kind is absoluut niet verplicht, en 100% zekerheid op een antwoord kan Plan niet bieden. Zeker is wel dat je Plan Kind het heel leuk zal vinden om af en toe post van zijn of haar Plan Ouder te krijgen!

Ben je als Plan Ouder nieuwsgierig naar de leefwereld, het land en de cultuur van je Plan Kind? Dan is een bezoek aan je Plan Kind in Afrika, Azië of Latijns-Amerika misschien iets voor jou! Bovendien krijgen Plan Ouders de kans om kennis te maken met de medewerkers en projecten van Plan. Op die manier krijg je een concreet beeld van de verbeteringen die we dankzij jouw steun kunnen realiseren op het terrein. Ontdek de getuigenissen van Plan Ouders en Plan Kinderen

Meer info over:

Word Plan Ouder, vanaf 0,83 euro per dag!

Agenda

17sep 2017
Brussel
17/09/2017 - 10:00
Landelijk Brussel is een groot volksfeest met muziek, lekker eten en randanimatie voor jong en oud.
08oct 2017
Bergen/Mons
08/10/2017 - 09:00
Als deelnemer van de Urban Trail in Bergen ontdek je de mooiste plekjes in de historische binnenstad. Foto: Kevin Van Looy
09dec 2017
Mechelen
09/12/2017 - 18:00
Het Plan Run Team tijdens de Urban Trail in Mechelen.