Plan Ouders

Zo'n 40.000 Plan Kinderen en hun gemeenschap kunnen rekenen op de onmisbare steun van evenveel Belgische Plan Ouders. Die steun vertaalt zich onder meer in kwaliteitsvol onderwijs, gezondheidszorg, drinkwater, noodhulp en bescherming tegen misbruik of uitbuiting.

Word meteen Plan Ouder

 

 

of vraag vrijblijvend een brochure aan

Word Plan Ouder bij Plan België
Word nu Plan Ouder!

Word Plan Ouder in drie stappen!

Plan Ouders aan het woord

Ontdek de getuigenissen van Plan Ouders die hun Plan Kind bezochten.

U en uw Plan Kind

Hoe communiceer je met je Plan Kind? En kan je ook een bezoek brengen aan je Plan Kind in het Zuiden?

FAQ en praktische info

Hier vind je praktische informatie over je steun als Plan Ouder (adreswijziging, fiscale attesten, aanpassen bijdrage,...)

Wordt u mijn Plan Ouder?

Spelen, kattenkwaad uithalen, naar school gaan… De gewoonste zaak van de wereld voor kinderen bij ons. Maar niet in het Zuiden, waar gezondheidszorg, kwaliteitsvol onderwijs en een beschermende omgeving vaak helemaal niet aan de orde zijn. Daar wil Plan België iets aan doen. Samen met u.

Plan België wil de leefomstandigheden van kinderen in het Zuiden structureel verbeteren door middel van initiatieven in hun omgeving, thuis, op school of de gemeenschap waarin ze opgroeien. Bij Plan werken we voor én door kinderen. Omdat kinderen als geen ander weten wat kinderen nodig hebben, betrekt Plan hen bij de keuze, planning en uitvoering van programma’s. Die aanpak is typisch Plan en zorgt voor het beste resultaat.

Door uw eigen plan te starten, creëert u een persoonlijke band met een kind in het Zuiden. Tegelijk steunt u de ontwikkeling in zijn leefgemeenschap. Zo geeft u kinderen in het Zuiden een levensbelangrijke kans: de kans om gewoon kind te zijn.

Je Plan Kind steunen = een hele gemeenschap steunen

Als Plan Ouder steunt u een kind in het Zuiden. Een kind met een identiteit, een gezicht. Dit is úw Plan Kind. Uw Plan Kind is de individuele ambassadeur van de gemeenschapsprogramma’s die u mogelijk maakt. Want uw bijdrage gaat naar structurele programma’s in de omgeving waarin uw Plan Kind opgroeit.

Uw steun bereikt dus een hele leefgemeenschap. Gewoon omdat we zo op lange termijn het beste resultaat halen voor uw Plan Kind. Concreet dient uw steun voor:

  • programma’s voor zwangere vrouwen, baby’s en jonge kinderen
  • de oprichting van een veilige leeromgeving, aangepast aan de noden van kinderen
  • de uitwerking van preventiestrategieën tegen geweld en seksueel misbruik

U en uw Plan Kind

Als u dat wenst, kan er tussen u en uw Plan Kind een leuke band ontstaan. U kunt schrijven, foto’s of tekeningen sturen en wellicht krijgt u een antwoordje. Zo krijgt u een beter inzicht in de leefwereld van uw Plan Kind. Via het Plan-kantoor krijgt u vervolgens een keer per jaar een vooruitgangsrapport met foto’s van uw Plan Kind en de programma’s die Plan dankzij uw steun realiseert.

Steeds meer Plan Ouders boeken een reis naar het land van hun Plan Kind. In samenwerking met Plan brengen ze dan een bezoek aan hun Plan Kind, de familie en de gemeenschap. Het bezoek aan een land krijgt zo een heel persoonlijke dimensie. U beleeft het land vanuit zijn dagelijkse realiteit.

Word Plan Ouder, vanaf 0,83 euro per dag!

Agenda

24/07/2014 - 16:30
Boechout
25/07/2014 - 20:00
Kursaal, Oostende
26/09/2014 - 20:30
Plopsa theater, De Panne
27/09/2014 - 21:30
Stadsfeestzaal, Aarschot
grafiek verdeling inkomsten plan belgie 2012-2013
BE84 0000 0001 5659

Wie Plan België steunt, investeert in gezondheid, bescherming en opleiding van de meest kwetsbare kinderen in het Zuiden.

Lees er alles over in het jaarverslag of onze financiën.