Plan Ouders

Zo'n 40.000 Plan Kinderen en hun gemeenschap kunnen rekenen op de onmisbare steun van evenveel Belgische Plan Ouders. Die steun vertaalt zich onder meer in kwaliteitsvol onderwijs, gezondheidszorg, drinkwater, noodhulp en bescherming tegen misbruik, uitbuiting of kindhuwelijken.

Word meteen Plan Ouder

 

 

of vraag vrijblijvend een brochure aan

Stop kindhuwelijken, word Plan Ouder bij Plan België
Word nu Plan Ouder!

Word Plan Ouder in drie stappen!

Plan Ouders aan het woord

Ontdek de getuigenissen van Plan Ouders die hun Plan Kind bezochten.

U en uw Plan Kind

Hoe communiceer je met je Plan Kind? En kan je ook een bezoek brengen aan je Plan Kind in het Zuiden?

FAQ en praktische info

Hier vind je praktische informatie over je steun als Plan Ouder (adreswijziging, fiscale attesten, aanpassen bijdrage,...)

Wordt u mijn Plan Ouder?

Dankzij de onmisbare bijdrages van onze 40.000 Belgische Plan Ouders geven we niet enkel Plan Kinderen een betere toekomst, ook het gezin en de hele gemeenschap rond je Plan Kind kunnen rekenen op onze steun. Dankzij jouw Plan Ouderschap geef je kinderen in het Zuiden een levensbelangrijke kans: de kans om te leven, te spelen, te groeien en naar school te gaan. Kortom: de kans om gewoon kind te zijn.

Die steun bestaat uit een brede waaier van heel praktische zaken - zoals lesmateriaal, betere voeding of het bouwen van scholen en waternetwerken. In tweede instantie zijn er de iets minder tastbare, maar net zo belangrijke investeringen in kinderbescherming, meisjes leren om autonomer te zijn, of de strijd tegen kindhuwelijken.

Bij Plan werken we voor én door kinderen. Omdat kinderen als geen ander weten wat kinderen nodig hebben, betrekt Plan hen bij de keuze, planning en uitvoering van programma’s. Die aanpak is typisch Plan en garandeert het beste resultaat op lange termijn.

Je Plan Kind steunen = een hele gemeenschap steunen

Als Plan Ouder steun je een kind in het Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Tegelijk gaat je bijdrage naar structurele projecten en programma's in de omgeving van je Plan Kind. Een school bouw je bijvoorbeeld niet voor één kind, maar voor een hele leefgemeenschap. Concreet gaat je steun onder meer naar:

  • medische begeleiding van zwangere vrouwen, baby’s en jonge kinderen
  • de oprichting van een veilige leeromgeving, inclusief schoolgebouwen, sanitair, lesmateriaal en opleidingen voor leerkrachten
  • het beschermen van kinderen tegen geweld en seksueel misbruik

Briefwisseling met je Plan Kind

Als je dat wenst, kan er tussen jou en je Plan Kind een leuke band ontstaan. Je kan een briefje schrijven, foto’s of tekeningen sturen. Wellicht krijg je dan een antwoordje terug. Een bijzonder moment voor heel wat Plan Ouders. Een briefwisseling opstarten met uw Plan Kind is absoluut niet verplicht, en 100% zekerheid op een antwoord kan Plan niet bieden. Zeker is wel dat uw Plan Kind het heel leuk zal vinden om af en toe post van zijn Plan Ouder te krijgen!

Ben je als Plan Ouder nieuwsgierig naar de leefwereld, het land en de cultuur van je Plan Kind? Dan is een bezoek aan je Plan Kind in Afrika, Azië of Latijns-Amerika misschien iets voor jou! Bovendien krijgen Plan Ouders de kans om kennis te maken met de medewerkers en projecten van Plan. Op die manier krijg je een concreet beeld van de verbeteringen die we dankzij jouw steun kunnen realiseren op het terrein. Ontdek de getuigenissen van Plan Ouders die hun Plan Kind bezochten

Meer info over:

Word Plan Ouder, vanaf 0,83 euro per dag!

Agenda

04/09/2015 - 11:00
Sint-Niklaas
06/09/2015 - 10:00
Schranshoeve in Eppegem
BE86 2900 2855 0050

Wie Plan België steunt, investeert in gezondheid, bescherming en opleiding van de meest kwetsbare kinderen in het Zuiden.

Lees er alles over in het jaarverslag of onze financiën.