Plan in uw testament of duo-legaat

Uitnodiging: Infosessie over testamenten en legaten op 1 oktober

Om het werk van Plan te steunen en een betere toekomst te garanderen voor duizenden kinderen in de armste regio’s van Afrika, Azië en Latijns-Amerika, kan u uw erfenis gedeeltelijk nalaten aan Plan België. Een interessante formule is daarbij het duolegaat, waarbij Plan de successierechten ten laste neemt.

Samen met Plan België bepaalt u de bestemming van uw gift. U kan opteren om uw nalatenschap te schenken aan ons werk in een bepaald continent of rond een bepaald thema zoals onderwijs, gezondheidszorg of drinkwatervoorzieningen.

Omdat ieder nalatenschap uniek is, is het belangrijk dat u uw specifieke vragen kan stellen aan een expert. Op 1 oktober bent u dan ook van harte welkom voor een gratis infosessie rond testamenten, nalatenschappen en (duo-)legaten te Brussel. Een expert terzake geeft in de voormiddag tekst en uitleg bij de mogelijkheden van een nalatenschap. Achteraf krijgt u ruim de tijd om vragen te stellen. Na de lunch is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij een exclusieve culturele activiteit. Meer informatie en inschrijvingen

Een duolegaat: voordelig voor iedereen

Een concreet voorbeeld

Jean, een alleenstaande man zonder kinderen uit Brussel, wil 550.000 euro nalaten aan zijn nichtje Suzanne. Na het betalen van haar successierechten als nichtje houdt ze 200.000 euro over. Kiest Jean voor een duolegaat, waarbij hij 275.000 euro aan nichtje Suzanne en 275.000 euro aan Plan België nalaat, dan neemt Plan de successierechten voor haar rekening. Suzanne krijgt dan de volle 275.000 euro, Plan betaalt als ngo minder successierechten en houdt uiteindelijk 83.125 euro over.

Met 83.125 euro kunnen we in het Zuiden 3 scholen bouwen, 1.300 leerkrachten een degelijke opleiding bezorgen of aan 8.300 baby’s een goede start in het leven geven.

Een testament opstellen doet u niet zomaar en is ook vrij ingewikkeld. Toch is het zinvol om er nu al bij stil te staan.

Drie belangrijke zaken om in het achterhoofd te houden voor u knopen doorhakt:

  • Elk testament is maatwerk. Raadpleeg uw notaris om zeker te zijn dat uw testament precies zo opgesteld is zoals u het bedoelt.
  • Ook Plan België kan u helpen met concreet advies. Een duolegaat is interessant als u geen erfgenamen in rechte lijn heeft en/of wanneer het om hoge bedragen gaat.
  • Wanneer u geen erfgenamen heeft en geen testament opmaakt, gaat de volledige erfenis naar de staat. Wil je graag meer informatie over een nalatenschap. Interesse in een vrijblijvend gesprek met onze expert? Alle vragen over nalatenschappen, duolegaten en testamenten worden strikt vertrouwelijk opgevolgd.

Contacteer Tamira Courtens voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek

  • Bel ons vrijblijvend tijdens de kantooruren op het nummer 02 504 60 00
  • Via e-mail: tamira [dot] courtens [at] planbelgie [dot] be
  • Per post, Plan België t.a.v. Tamira Courtens, Ravensteingalerij 3B5, 1000 Brussel