Plan Feest

Jouw unieke feest ten voordele van Plan

Wat is een Plan Feest?

= je geeft een feest en vraagt geen cadeaus voor jezelf. In plaats daarvan roep je vrienden en familie op om hun gift aan Plan België te schenken.

= een mooi gebaar naar de kinderen in het Zuiden die samen met Plan België werken aan een betere toekomst.

= concrete steun voor projecten die echt een verschil maken.

= een fijne meerwaarde voor je feest.

Binnenkort iets bijzonders te vieren?

Je krijgt een baby, je gaat trouwen, geeft een instuif of verjaart? Elke gelegenheid is goed om een feestje te geven. En dan komt de vraag van je gasten: welk cadeau zou je graag krijgen? Op dat moment kan je je feest extra bijzonder te maken door te kiezen voor een Plan Feest. Het feest is voor jou, de cadeaus gaan naar kinderen in het Zuiden. Twee concrete voorbeelden:

  • De geboorte van je kind: je kinderkamer is perfect uitgerust met speelgoed, kleren en spullen? Je hebt het gevoel dat je kind niet echt 'iets nodig heeft'? In plaats van een klassieke geboortelijst of 'luierrekening' kan je vrienden en familie ook vragen om een bijdrage te doen voor Plan België. Zo delen kinderen in het Zuiden in jouw geluk en wordt de geboorte van je zoon of dochter nog specialer!
  • Je huwelijk: vraag je vrienden en familie om jouw dag een extra dimensie te geven: in plaats van cadeaus kunnen ze (een deel van) hun gift aan Plan België schenken.

Je feest wordt een Plan Feest in één, twee, drie!

  1. Contacteer Plan België vóór je je uitnodiging maakt en verstuurt. Bel Tamira op 02 504 60 00 of mail tamira [dot] courtens [at] planbelgie [dot] be
  2. Indien nodig helpen we je met de tekst voor de uitnodiging en spreken ook de mededeling af die de schenkers bij hun storting kunnen vermelden.
  3. Vanaf het moment dat de eerste giften binnenkomen tot het moment dat de stortingen stoppen, houdt Plan je op de hoogte. Je krijgt regelmatig een overzichtelijke lijst van de schenkers en de bedragen.

Getuigenissen: "Een geschenk dat écht het verschil maakt"

Lees het verhaal van Charlie en Stéphanie, die hun gasten vroegen om een deel van hun huwelijkscadeau aan de programma's en projecten van Plan België te schenken... Het werd een onvergetelijke dag voor het pasgetrouwde koppel:

Via ons huwelijkscadeau willen we bijdragen aan de toekomst van kinderen in het Zuiden. We zijn er rotsvast van overtuigd dat onze bijdrage een levensbelangrijk verschil kan maken voor mensen die het elders in de wereld veel minder breed hebben.

Of de reactie van Valérie Verbruggen, de trotse mama van de kleine Antonin:

Onlangs werd onze kleine Antonin geboren. We hebben alle babyspullen al, van z'n 2 zusjes. Maar toch, er zijn nog altijd heel wat kinderen die geboren worden in moeilijke omstandigheden. Dit keer dus geen pamperrekening of dure geboortelijst. Via het geboortekaartje nodigden we daarom vrienden en familie uit om het werk van Plan België te steunen. Iedereen reageerde superpositief!

Download de Plan Feest-brochure

huwelijksfoto van Charlie en Stéphanie op hun huwelijksdag voor Plan België