Meisjes overwinnen hindernis na hindernis, in België én Benin

Wanneer? 
Dinsdag 31 mei 2016

Who run the world? Girls run the world! Op zondag 29 mei namen Aline, Line, Marlies en Zoé deel aan de Fisherman’s Friend Strongman Run in Antwerpen. Niet zomaar een run, maar een loodzwaar obstakelparcours van 18 km. Een huizenhoge uitdaging! En een statement, niet enkel voor zichzelf, maar ook voor meisjes in Benin, die elke dag opnieuw hindernissen en obstakels moeten overwinnen. Doelstelling: 18.000 euro inzamelen voor een Girl Power-project in Benin, een sportproject dat meisjes sterker en mondiger maakt.

Lees er alles over op de crowdfundingpagina van Aline, Line, Marlies & Zoé

 

Alle vier de meisjes trainden keihard om hun doelstelling te halen, om het hindernissenparcours in Antwerpen tot een goed einde brengen. Door de modder ploeteren, klimwerk onder prikkeldraad en over houten constructies,… Niet voor doetjes! Onder leiding van Filip De Brauwer, hun professionele physical coach, maakten de meisjes hun droom waar.

Parallel met de sportieve uitdaging, zetten de vier alles op alles om meisjes in Benin op weg te helpen naar een betere toekomst. In Benin worden elke dag opnieuw meisjes geconfronteerd met  kindhuwelijken, tienerzwangerschappen, het vroegtijdig verlaten van de schoolbanken,... Daarom steunen Aline, Line, Marlies en Zoé het Girl Power-project in Benin, een sportproject dat meisjes meisjes mondig en assertiever maakt, zodat ze voortaan zelf hun toekomst in handen kunnen nemen!

Ontmoeting met meisjes van het Girl Power-project in Benin

Begin mei reisden Marlies, Aline, Zoé en Line naar Benin om er de meisjes van het Girl Power project te ontmoeten. Ze maakten er kennis met lokale Plan-initiatieven die meisjes op weg helpen naar een betere toekomst.  Na het projectbezoek schreef Marlies haar ervaringen en ontmoetingen neer in een reeks blogposts. Ontdek haar verhalen en ons interview van Alfred Kidjo, Country Manager van onze partner Brussels Airlines in Benin, over het engagement van de luchtvaartmaatschappij voor ons 'Girl Power'-project:

Help jij Aline, Line, Marlies en Zoé hun droom te verwezenlijken?