Kinderrechtenscholen

Kinderrechtenscholen is een concept op maat van scholen en leerkrachten in het basisonderwijs. Via de kleurrijke lespakketten van Plan België en Kinderrechtenschool.be komen je leerlingen alles te weten over kinderrechten, hier en in het Zuiden. Download of bestel educatief materiaal in onze webshop

Of misschien wil jouw school haar leerlingen op weg zetten naar meer participatie en inspraak? Of droomt jouw school van een leertraject om leerlingen te laten uitgroeien tot solidaire wereldburgers? Word een echte Kinderrechtenschool

Ook jouw school kan een Kinderrechtenschool worden!

Ook jouw school kan een Kinderrechtenschool worden, samen met Plan België. Ontdek de verschillende stappen van het traject!

Zoek en bestel lesmateriaal

Via onze kleurrijke lespakketten komen je leerlingen uit het basisonderwijs alles te weten over kinderrechten, hier én in het Zuiden.

Kinderrechtenboot

Via de interactieve kinderrechtenboot op smartboard, tablet of beamer maken leerlingen van het basisonderwijs spelenderwijs kennis met hun rechten.

Online platform kinderrechten

Ontdek www.kinderrechtenschool.be, dé website voor leerkrachten die aan de slag willen met kinderrechten in de klas!

Jouw school een Kinderrechtenschool?

Plan België investeert in ontwikkelingseducatie in Belgische basisscholen. Het doel is om kinderen in België, via het leren kennen van hun eigen rechten, meer inzicht te geven in kinderrechten in het Zuiden. Dat doen we via het aanbieden van educatief materiaal en anderzijds een uniek traject om scholen te laten uitgroeien tot een heuse Kinderrechtenschool.

Alle info vind op kinderrechtenschool.be

In het Zuiden krijgen kinderen vaak heel wat minder kansen dan hun leeftijdsgenoten in België. Nog altijd worden tientallen miljoenen kinderen elke dag geconfronteerd met armoede, misbruik en een gebrek aan goed onderwijs. Daar willen we iets aan doen.

Lesmaterialen

Al meer dan 70.000 kinderen in Belgische basisscholen maakten ondertussen kennis met ons educatief materiaal. Met onze kant-en-klare lesmaterialen kan je als leerkracht meteen aan de slag in de klas. Je leerlingen ontdekken hun eigen, universele rechten als kind. Vanuit deze invalshoek maken ze op een laagdrempelige manier kennis met de moeilijke situatie – maar ook met de dromen en toekomstplannen – van andere kinderen uit het Zuiden. In onze kleurrijke lespakketten vind je onder meer lesboekjes, filmpjes, posters en educatieve spellen. Ontdek het ruime aanbod kleurrijke lesmaterialen.

Haalt ook jouw school het label van Kinderrechtenschool?

Wil je kinderrechten graag integreren in de dagelijkse werking van je school? Dan kun je meestappen in het traject om een heuse Kinderrechtenschool te worden!

Concreet:

  • Als kandidaat-Kinderrechtenschool werk je gedurende twee jaar aan een kindvriendelijk kinderrechtenklimaat op school.
  • Je staat er niet alleen voor, want Plan België en haar partnerorganisaties helpen en begeleiden je met een aangepaste aanpak, workshops en vormingen op maat van jouw school.
  • Scholen die het volledige traject doorlopen, kunnen zich het label van Kinderrechtenschool aanmeten!

De aanpak van Plan is gebaseerd op een visie die wereldburgerschap koppelt aan kinderrechten. Klik hier als je graag meer wil weten over deze visie en kinderrechteneducatie.

Meer info over Kinderrechtenscholen

Geld inzamelen voor het goede doel?

Wil je met jouw klas of school geld inzamelen voor één van de projecten van Plan België? Meer informatie vind je hier.

Wil je graag meer weten over Kinderrechtenscholen of het lesmateriaal van Plan België?

Contacteer ons via Kinderrechtenschool [at] planbelgie [dot] be (mail) of 02 504 60 13.