Jouw stad of gemeente in actie

Niet enkel particulieren, verenigingen en scholen dragen hun steentje bij voor het goede doel, ook solidaire stads- en gemeentebesturen zetten zich in toenemende mate in voor kinderrechten, hier én in het Zuiden. Met haar uitstekende reputatie en decennialange ervaring als autoriteit inzake kinderrechten, is Plan België een uitgelezen partner voor een succesvolle samenwerking in jouw stad of gemeente.

Wat kan jij doen in jouw stad of gemeente? Een overzicht:

  • Financiële steun en/of initiatieven via de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS). In de meeste steden en gemeenten is vandaag een GROS actief, een gemeentelijke adviesraad die focust op internationale (ontwikkelings)samenwerking. Ben jij lid van zo’n GROS? Wil je via je plaatselijk GROS graag een lokaal initiatief op poten zetten, of een voorstel indienen om één of meerdere projecten van Plan België te laten financieren via een GROS-subsidie? Heb je nood aan advies of praktische informatie? Eén van onze regionale vrijwilligersgroepen kan je ongetwijfeld verder helpen! (link naar pagina vrijwilligers)
  • Misschien wil jouw gemeente of GROS-raad wel Plan Ouder worden van één of meerder Plan Kinderen in Afrika, Azië of Latijns-Amerika? Op die manier kan je ook een briefwisseling opstarten met je Plan Kind(eren) uit het Zuiden. Word Plan Ouder, vanaf 0,83 euro per dag.
  • Jouw gemeentehuis, cultureel centrum, openbaar museum,... in het roze! Plan België daagt jouw stad of gemeente uit voor een stunt! Naar aanleiding van de Internationale Dag van het Meisje (11 oktober) willen we over het hele land bekende of openbare gebouwen in het roze te verlichten – symbool voor de miljoenen meisjes die Plan via een groots opgezette campagne naar school wil sturen. Bekijk hier foto's van de actie vorig jaar.
  • Plan België in het gemeente- of stadsmagazine. Wil je in het gemeente – of stadsmagazine graag een artikel of een special bestemmen voor Plan België? Dan kunnen wij je je allicht verderhelpen met met info en aantrekkelijke foto’s over het Plan Ouderschap, of bijvoorbeeld één van onze projecten rond onderwijs in het Zuiden.

Iets voor jou? Wil jij met Plan België aan de slag in jouw stad of gemeente? Neem vrijblijvend contact op met Sofie, via sofie [dot] picavet [at] planbelgie [dot] be.

  • Zin om zelf (fondsenwervende) activiteiten op poten te zetten in jouw stad, gemeente of regio? Dan is een engagement binnen één van onze negen regionale vrijwilligersgroepen ongetwijfeld iets voor jou! Lees meer

 

Gemeenten kleuren roze voor ngo Plan België