Jongeren komen in actie met Plan België

De jongeren die zich inzetten bij Plan zijn tussen de 14 en 20 jaar oud. Tijdens workshops maken ze kennis met kinderrechten en de situatie van andere jonge mensen over de hele wereld. Hun missie: het ontwikkelen van originele en creatieve activiteiten om andere jongeren te sensibiliseren en om kinderrechten in België en de rest van de wereld te verdedigen.

Onze jongerenactiviteiten op Facebook

 

 

Onze jongerenactiviteiten op Twitter

 

De Youth Board met Koen Wauters in het Parlement op 11 oktober voor Wereldmeisjesdag
Hoogtepunten van onze activiteiten met de jongeren

Lees meer over de Youth Board actie

Girls run the world!

In 2016 namen vier jonge meisjes deel aan de moeilijkste sportieve uitdaging van België om ons Girl-Power project in Benin te steunen en om te bewijzen dat meisjes alle hindernissen kunnen overwinnen.

Unlock the power of girls

Op 11 oktober 2016 namen 7 jonge ambassadrices van Plan België deel aan de lancering van de campagne ‘Unlock the Power of Girls’ in het federaal parlement.

De Youth Board rekruteert

Wil jij 't als vrijwillig lid van de Youth Board graag opnemen voor kinderen en leeftijdsgenoten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika? Kom er bij!

Plan Youth Board, voor en door jongeren

Kinderen en jongeren staan centraal in de projecten van Plan België: zowel in België als in het Zuiden hebben alle kinderen en jongeren het recht om uit te groeien tot mondige (jong)volwassenen. Jongelui uit het Zuiden krijgen jammer genoeg niet altijd dezelfde kansen als hun leeftijdsgenoten in België. Daarom krijgen ze een duwtje in de rug van onze Youth Board, een jongerenraad samengesteld uit 16 vrijwillige ambassadeurs tussen 14 en 18 jaar.

Om meer te weten te komen over onze jongerenactiviteiten, contacteer Magali Lowies, via magali [dot] lowies [at] planbelgie [dot] be of via 02 504 60 13