Deze bedrijven steunen Plan België

Belgische partners

De Red Flames zetten ongelijkheid buitenspel

De speelsters van het nationale vrouwenelftal begrijpen de uitdagingen waar meisjes op en naast het veld mee kampen zeer goed. Ook zij moeten dagelijks opboksen tegen vooroordelen in hun carrière. Als projectsponsor van het voetbalproject in Benin, geven de Red Flames de jonge talenten in het zuiden de assist die ze verdienen.

"Ik ben heel trots om met Plan België te kunnen samenwerken. Het is alsof we er een nieuwe teamgenoot bij hebben. We hebben hetzelfde doel: discriminatie tegen meisjes bestrijden en ervoor zorgen dat meisjes kunnen groeien door de sport, door het voetbal" - Aline Zeler, kapitein van de Red Flames.

Lees meer over de samenwerking met de Red Flames. #1team1goal

 

Brussels Airlines, copiloot voor meisjesrechten in Benin

Via de B.Foundation zet Brussels Airlines haar schouders onder het project tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen in Benin. Ze doopten het project om naar ‘Together We Care’. Een zeer toepasselijke naam aangezien de medewerkers van de luchtvaartmaatschappij zelf hun steentje bijdragen door elke maand een deel van hun loon te doneren.

Met 19 bestemmingen naar Afrika kan je dit continent zeker onze tweede thuis noemen. We zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om niet enkel economisch, maar ook maatschappelijk te investeren. Daarom ondersteunt Brussels Airlines zowel financieel als in natura in het project van Plan.” – Alfred Kidjo, Country Manager Brussels Airlines.

Lees meer over de samenwerking met Brussels Airlines.

 

Golazo Sports geeft het startschot voor meer gelijkheid

Golazo, de organisator van verschillende sportevenementen, laat duizenden deelnemers lopen met een doel: een goed doel zelfs! Elke deelnemer kan bij inschrijving van een Urban Trail € 5 extra schenken aan de projecten van Plan. Daarnaast lopen bedrijven en individuen mee in het Plan Run Team, het loop- en wandelteam van Plan. 

"Wanneer je als bedrijf, samen met je werknemers, een goed doel kan steunen via een sportieve uitdaging, is het plaatje helemaal compleet. Zeg nu zelf: geen betere motivatie dan lopen voor het goede doel!" - Greg Broekmans, Head of running events bij Golazo.

Lees meer over de samenwerking met Golazo.

 

TNS Kroket is Plan Ouder van 3 Plan Kinderen

 Als fulltime onderneemster en mama van vier is Daphné Aers met haar eigen bedrijf TNS Kroket Plan Ouder van drie Plan Kinderen. Binnen haar bedrijf spoort ze haar medewerkers aan om zich in te zetten voor een goed doel.

"Ik wil mensen wakker maken op kleine schaal en daarom startten we met het Plan Ouderschap. Elk meisje moet haar dromen kunnen waarmaken." - Daphné Aers, Zaakvoerder TNS Kroket.

 

BDO zet cultuurbeleving op de eerste rij

Meer dan 1.000 leerlingen genoten op 10 maart van een musical over het leven van Charlie Chaplin in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Een uniek project waar Plan en BDO de handen in elkaar slaan voor het recht op cultuur. Om de leerlingen voor te bereiden op het thema van kinderrechten in het algemeen, en het recht op cultuur in het bijzonder, maakte Plan België een lesmap klaar.

Cultuur is voor kinderen een basisrecht. Als we een grote groep jongeren via dit partnership toegang geven tot cultuur, bouwen we als bedrijf mee aan hun toekomst." - Hans Wilmots, CEO van BDO

Lees meer over de samenwerking met BDO.

 

IT-Donations recycleert gratis IT-materiaal

Puilt jullie kelder ook uit van het oud IT-materiaal? Geef ze een doel, een goed doel zelfs! Onze partner IT-Donations komt het oud materiaal vanaf 10 stuks kosteloos bij u ophalen en zorgt voor 100% veilige dataverwijdering. De restwaarde van het materiaal schenkt u aan Plan België. Hoe gaat alles precies in zijn werk? Dat leest u hier.

 

 

Kyocera helpt de ecologische voetafdruk van Plan te verkleinen

Kyocera Document Solutions is gespecialiseerd in documentbeheer en produceert en commercialiseert Printers. Dankzij de milieuvriendelijke printers van Kyocera gaat Plan bewuster om met het archiveren en printen van documenten. We sporen de collega’s aan om zoveel mogelijk rapporten digitaal te raadplegen. Als er toch moet geprint worden dan is dat volgens de regels van de kunst, recto-verso en met zo weinig mogelijk kleur. Zo draagt Kyocera haar steentje bij aan een beter leefmilieu voor alle kinderen. Daarnaast steunt Kyocera ook financieel de meisjesprojecten van Plan.

 

Internationale partners

 

CBRE maakt steden veiliger en leefbaar

CBRE, het grootste adviesbureau voor commercieel vastgoed, werkt samen met Plan aan een veiligere omgeving voor meisjes in de miljoenenstad Nairobi. Het project ‘Safer Cities’ start met het veiliger maken van openbaar vervoer, zorgt voor meer en betere verlichting en werkt samen met jongens en meisjes om de stad leefbaar te maken.

 

Nickelodeon laat kinderen spelen

TV-zender Nickelodeon lanceert een online game waarin jongens en meisjes gender stereotypes bestrijden en overwinnen. In ‘Together We Rock’ dagen kinderen spelenderwijs de stereotypen uit en winnen ze tips over hoe zij hun dromen kunnen waarmaken.

 

Telescholen in Guatemala dankzij Pritt

 29 scholen in Guatemala worden uitgerust met technische snufjes dankzij de Fritz Henkel Stiftung van Pritt. Alle klaslokalen zijn ingericht met technische apparatuur zoals monitoren, schermen, luidsprekers en aangepast lesmateriaal. De scholen vormen nu een veilige omgeving waarin zowel jongens als meisjes volop spelen, leren en ontdekken. 

"Pritt wil dat kinderen opgroeien in een wereld met gelijke kansen. Een wereld waarin ze politieagenten, brandweermannen, docenten of iets anders kunnen worden... Wat ze maar willen!

Lees meer over de internationale samenwerking.