Plan België helpt alle meisjes naar school
Alle meisjes naar school

Campagne Alle meisjes naar school!

Wereldwijd kunnen maar liefst 62 miljoen meisjes niet naar school. Daar kan u iets aan doen, samen met Plan België.

Via onderstaande playlist maak je kennis met de verhalen van meisjes die af te rekenen krijgen met armoede, discriminatie of een gebrek aan onderwijs. Gewoon omdat ze meisjes zijn. Echte verhalen, die focussen op de hindernissen waar meisjes in Afrika, Azië en Latijns-Amerika elke dag mee geconfronteerd worden. Maar er ook hoopgevende verhalen, over meisjes die resoluut het heft in eigen handen nemen. Centraal in dit verhaal: kwaliteitsvol onderwijs is dé sleutel voor een betere toekomst.
 

Waarom de campagne 'Alle meisjes naar school'?

Wereldwijd kunnen maar liefst 62 miljoen meisjes niet naar school. Zelfs basisonderwijs is een onbereikbare droom voor meer dan 30 miljoen meisjes. De belangrijkste oorzaken: armoede, geweld en discriminatie. Niet enkel het individuele recht op onderwijs is in het gedrang, de hele gemeenschap loopt averij op.

Onze programma's in het Zuiden

Steek je hand op voor meisjes!

Al meer dan 100.000 Belgen staken hun hand op voor meisjes. En jij?

Programma's in dit thema

07mar 2016
Girl Power project. Een sportproject van Plan waar meisjes niet aan de zijlijn blijven staan, maar zelf actief het voortouw nemen voor gelijke rechten. Foto's: François Struzik | Simply Human
22dec 2015
Sahada volgt een naaiopleiding van Plan International België, Foto: Plan International België/An-Sofie Kesteleyn
30sep 2013
Seksuele opvoeding voor jongeren van 12 t.e.m. 18 jaar zodat ze zelf verantwoordelijke keuzes kunnen maken rond seksualiteit en intimiteit.
30sep 2013
meisjes naar school campagne Niger door ngo Plan België